top of page

Pozicionálás

2023. január


Sok esetben látom és tapasztalom, hogy a különböző okok miatt hozzám érkező jelöltek a fejvadász cégben látják a megoldást a karrierjük új pályára állításánál. Valóban, a short listára történő jelölésig ez így is van.

Amennyiben a fejvadász jól mérte fel a feladatot és a vállalat is korrekt információkat adott, akkor a kiválasztott jelöltek bár különböző karakterek, de megfelelnek a feladatnak. Ettől a ponttól azonban a

3-5 fő short listás jelölteknek kell úgy pozícionálni magát, hogy a vállalkozás is megfelelőnek tartsa a feladatra.

A fejvadász lényegében a jelöltek bemutatásakor már nem dönt!

Ez az a pont, ahol a vállalkozás a megszerzett tudás és tapasztalás/készségek alapján mérlegel, ami az önéletrajz és a konzultáns cég összefoglalója alapján alakul ki.

Sok estben nincs is más információ, hogy a munkakörre és a szervezetre vonatkozó kompetenciákat a jelölt kompetenciáival lehessen összehasonlítani és ezek alapján a megfelelő jelölt mellett dönteni.

A kompetencia a készségek, a tudás és a hozzáállás olyan összefüggő együttese, amely megfigyelhető viselkedésjegyekben mutatkozik meg és előre jelzi egy bizonyos teljesítmény tényleges megvalósulását.

Itt kezdődik a baj!

Amikor csak a tudás és tapasztalás alapján történik a döntés és nem biztos, hogy a megfelelő jelölt kerül kiválasztásra, de az sem biztos, hogy a jelölt a pozícióban maradéktalanul boldog lesz. A jelöltnek pedig az önéletrajza és a konzultáns elemzésén kívül más nem áll rendelkezésére, hogy jól tudja „pozícionálni” magát.

Ilyenkor születnek a szubjektív döntések és keletkeznek csalódott jelöltek.

Miért nem ÉN vetődik fel a kérdés?

Éppen ezért bevezettük a nemzetközileg elismert PAPI3 személyiség tesztet, a megfelelő egyéni pozícionálás érdekében és azért, hogy a kiválasztott jelöltnek nagyobb esélye legyen a munkakör elnyerésére.

Ezek az úgynevezett soft skillek,amiket a nemzetközi HR már power skillsnek jelöl,mert sok esetben ez a fő tényező a vállalkozás döntésének a meghozatalánál.

Ez persze csak egy segítség és ettől lesz felkészültebb a jelölt és különbözteti meg a többi jelölttől!


Az általunk kínált PAPI3 személyiség teszt 22-26 személyiség és kompetencia jegyet vizsgál és ad érvelést arra,hogy miért Ö a megfelelő a pozícióra.( lásd még a következő web oldalon, Job Profiler (careersolutions.hu) )

A teszt 20-30 perc alatt kitölthető magyarul és több nemzetközi nyelven kapható belőle nemzetközileg elfogadott riport.


Ekkor derül az is ki,hogy mi az a személyiség jegy,amit az interjú során jó lenne kiemelni és olyan is amit nem érdemes feszegetni.

Természetesen tudunk külön megállapodás alapján a pszichológusaink segítségével egy 45 perces felkészítést is adni a riportról.


Úgy gondoljuk mindezzel növelni tudjuk a jelölt kiválasztási és pozíció elnyerési esélyét!


Érdeklődés és igény esetén állunk rendelkezésre.

Comments


bottom of page