top of page
Karrier Partner Program
bigstock-Image-of-two-young-businessmen-

TEHETSÉGGONDOZÁS: KARRIER PARTNER PROGRAM

Karrier Partner Programot azért dolgoztuk ki, hogy segítsünk Önnek megérteni személyes kompetenciáit, melyek a jelen és jövőbeni életvitelét és személyes elképzeléseit befolyásolhatják.

 

A “Karrier Partner” szolgáltatás egy exkluzív, személyes és személyre szabott támogató program azok számára, akik új munkalehetőséget keresnek akár a hazai, akár a nemzetközi munkaerőpiacon. 

Az elmúlt években tapasztalható munkaerő piaci helyzet és a pályázók változó elvárásai kapcsán kezdtünk el foglalkozni azzal, hogy tudásunkat és lehetőségeinket kihasználva, hogyan tudjuk a partnereink esélyeit növelni a munkaerőpiacon.

Hogyan működik a program?


Az erősödő versenyben nagy segítséget jelent egy szakértő, nemzetközi háttérrel működő cég közreműködése, amely a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel támogatja a karrierváltást. A sikeres és fejlett szervezetek kompetencia alapú rendszerekkel és megoldásokkal dolgoznak. Ehhez igazodik a mi megközelítésünk is. Programunk során a legkülönbözőbb modulokban dolgozunk együtt résztvevő partnerünkkel.

Hogy működik

Mit várhat a programtól?


A program célja, hogy a lehető legtöbb oldalról a partner céljaihoz igazodva segítse a karrierváltást és az elhelyezkedést, az egyéni változtatási stratégiák kidolgozásától kezdve a pályázatokon való sikeres részvételre való felkészítésig.
Célunk olyan megoldások rendelkezésre bocsátása, amelyek segítségével:

  • a munkaerőpiacon versenyképes lesz önmaga hatékonyabb pozicionálása révén

  • képes önmagát objektíven értékelni és értékes ismeretekre tehet szert a személyiségét, a képességeit illetően, fejlesztését célzottan tervezheti

  • az éves teljesítmény értékelési megbeszélésen az előrejutását, karrierje építését segítheti

  • külföldi munkakeresés során egy külső szakértői értékelés az Ön kompetenciáiról előnyt jelenthet a többi pályázóval szemben.

  • a szűkülő munkaerőpiacon képesek legyenek az önmenedzselésre, karrierjük tudatos alakítására is.

  • Talent Management megoldásaink
    A megfelelö kompetenciákkal rendelkező szakemberek megtalálásán túl egyre nagyobb jelentősége van, hogy a szakemberek hogy illeszkednek a rendszerbe és milyen hatékonyan tudják a megszerzett tudásukat, tapasztalataikat átadni és a szervezetben hasznosítani. Forrás: Harvard Business Review Ezért a fő tevékenységünk 4 fő területre koncentrál: Kompetencia menedzsment Kiválasztás Fejlesztés és megtartás Tehetséggondozás
bottom of page