bigstock-Image-of-two-young-businessmen-

TEHETSÉGGONDOZÁS: KARRIER PARTNER PROGRAM

„Veled is megtörténhet…”

Csend van, kora reggel. Az ébresztő hangja élesen riaszt, indul a nap.
Indul a nap?


De hiszen már hónapokkal ezelőtt tudta, hogy egyszer ennek vége. Nincs tovább. Jóval ezelőtt tervezte a New Yorki iroda átvételét, főnöke bíztatta, de nem lett belőle semmi. Azután látta a félrecsúszott tekinteteket és a buta kérdéseket, mit fogsz most csinálni?
Erre bizony nem gondolt, mert életét és vérét… Igaz folyamatosan gyűjtötte az ötleteit egy mappában.
Most talán itt a lehetőség a folytatásra, de meg tudom csinálni, mihez értek a nagyvállalati vezetésen kívül?
Elővett egy tiszta lapot és le szerette volna írni, hogy mihez ért, mik a fő kompetenciái, de nem ment az írás. Egy nap után is csak néhány általános dolgot vetett a papírra. Jó lett volna egy önismereti tréning. Talán még nem késő.


Emlékezett még George Bernard Shaw híres mondására:
„Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourselfSzabad fordításban talán,
”Az élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad, hanem hogy létrehozd önmagad”.
Megcsörrent a telefon és egy ismert vezető hívta ebédelni. Nem beszéltek a miértekről, csak a hogyanról és ez remek ötleteket adott.
Visszatért.
Tele volt energiával. Hát van élet az „imádott” cégen kívül is. Eddig erre nem is gondolt hiszen 7/24-ben dolgozott és minden a cég körül forgott.
Kellett volna egy saját KARRIER tervet készítenie, csupa nagy betűvel és nem olyat amit a nagyhatalmú főnöke várt tőle, hanem olyat ami neki is jó.
Itt a lehetőség. 


Elővett egy lapot és írni kezdett, az újrakezdés 10 parancsolatát:
1. Hidd el, egyszer Veled is meg fog történni! Ettől ne félj, ne rettegj, vedd az élet természetes részének.
2. Tudatosítsd magadban: van élet ezután is, csak másféle, de nem feltétlenül rosszabb, csak más!
3. Legyen élő telefonkönyved azokról, akikre úgy gondolod, hogy számíthatsz!  A titkárnőd, asszisztensed ezt mindig tartsa karban, hátha kell!
4. Ne csodálkozz azon, ha a végén csak magadra számíthatsz, ezért legyen egy coach, egy pszichológus, vagy HR-es vagy fejvadász barát,a ki ezt a keserű pirulát segít feldolgozni.
5. Legyenek élő fejvadász kapcsolataid, akik először megtanítanak arra, hogy az önéletrajzod hogyan kell átírni!
6. Gondolkozz azon előre, ha váltanod kell, mit szeretnél igazán csinálni!
7. Adj időt magadnak arra, hogy fel tudd dolgozni a történteket! Ezért ne rohanj az álláskereséssel, az biztosan hosszú idő!
8. Ha eltelik néhány hónap és még mindig semmi, állj be tanítani/ vagy karitatív, egyesületi munkát végezni/ vagy baráti céghez ingyen dolgozni, csak ne sajnáld és sajnáltasd magad, mert egyre mélyebbre csúszol ettől!
9. Ne csak a munkában, külsőleg is újulj meg! Fogyj le, menj el fodrászhoz, sportolj, azt lássák rajtad, hogy képes vagy változni és a változást magadban menedzselni!
10. És ne felejtsd el, ugyanazon a lépcsőn mész fel és jössz le, tehát a kollégáiddal olyan viszonyt építs addig is, hogy jó szívvel gondoljanak Rád és Te is rájuk. Ez sok erőt adhat.

Csend van, kora reggel és indul a nap!

/Baracskai Ferenc/

.................................................................................................................................................................................................................. 

Karrier Partner Programot azért dolgoztuk ki, hogy segítsünk Önnek megérteni személyes kompetenciáit, melyek a jelen és jövőbeni életvitelét és személyes elképzeléseit befolyásolhatják.

 

A “Karrier Partner” szolgáltatás egy exkluzív, személyes és személyre szabott támogató program azok számára, akik új munkalehetőséget keresnek akár a hazai, akár a nemzetközi munkaerőpiacon. 

Az elmúlt években tapasztalható munkaerő piaci helyzet és a pályázók változó elvárásai kapcsán kezdtünk el foglalkozni azzal, hogy tudásunkat és lehetőségeinket kihasználva, hogyan tudjuk a partnereink esélyeit növelni a munkaerőpiacon.

Hogyan működik a program?


Az erősödő versenyben nagy segítséget jelent egy szakértő, nemzetközi háttérrel működő cég közreműködése, amely a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel támogatja a karrierváltást. A sikeres és fejlett szervezetek kompetencia alapú rendszerekkel és megoldásokkal dolgoznak. Ehhez igazodik a mi megközelítésünk is. Programunk során a legkülönbözőbb modulokban dolgozunk együtt résztvevő partnerünkkel.

Hogy működik

Mit várhat a programtól?


A program célja, hogy a lehető legtöbb oldalról a partner céljaihoz igazodva segítse a karrierváltást és az elhelyezkedést, az egyéni változtatási stratégiák kidolgozásától kezdve a pályázatokon való sikeres részvételre való felkészítésig.
Célunk olyan megoldások rendelkezésre bocsátása, amelyek segítségével:

  • a munkaerőpiacon versenyképes lesz önmaga hatékonyabb pozicionálása révén

  • képes önmagát objektíven értékelni és értékes ismeretekre tehet szert a személyiségét, a képességeit illetően, fejlesztését célzottan tervezheti

  • az éves teljesítmény értékelési megbeszélésen az előrejutását, karrierje építését segítheti

  • külföldi munkakeresés során egy külső szakértői értékelés az Ön kompetenciáiról előnyt jelenthet a többi pályázóval szemben.

  • a szűkülő munkaerőpiacon képesek legyenek az önmenedzselésre, karrierjük tudatos alakítására is.