top of page

Könyvajánló: Susan Cain: Csend

2018. július

Az elmúlt időszak egyik legizgalmasabb könyve került a kezembe az idei évi szabadságom alatt, amely az extrovertált és introvertált emberek világába vezet olvasmányos és nagyon sok gyakorlati példával illusztrálva. A könyv alcíme is sokat sejtető: „A hallgatás ereje egy harsány világban”


Körülnézve a világunkban mindkét típusú emberrel találkozhatunk, de vajon a társaság és élménykereső kicsit harsányabb extroveltáltak, vagy a csendesebb és befelé forduló introveltáltak világa felé vonzódunk. Az introveltáltak néha kénytelenek extrovertálként viselkedni, ha érvényesülni akarnak, pedig nekik köszönhetjük az Apple-t, a relatívitáselméletet és Van Gogh napraforgóját többek között.


Miben különböznek, milyen az agyműködése, munkastílusa a két csoportnak, hogy jutunk el a jellemtől a személyiségig?


Susan Cain arra is vállalkozik könyvében, hogy a társas viselkedés, párkapcsolat és szülő-gyermek viszonyát vizsgálja mindkét csoportnál.


A könyv 3 évig a New York Times bestseller listáján szerepelt a megjelenése után és 36 nyelvre lefordították.


Természetesen a könyv az amerikai közegben vizsgálódik, de észrevételei országhatárokon túlnyúlnak.


Hasznos, érdekes, felkavaró könyv és akit meggyőztem, rábírtam a könyv elolvasására és érdekel Susan Cain ismertetője a könyvéről és erről az érdekes világról, ajánlom figyelmébe az alábbi angol nyelvű YouTube anyagokat is.

bottom of page