top of page

Könyvajánló: Peter F. Drucker: Drucker minden napra

2018. szeptember

Drucker korunk egyik legnagyobb hatású menedzsment guruja. Bécsben született 1909-ben, de korán átköltözött az Egyesült Államokba ahol közgazdászként kezdte pályafutását, egyetemi tanárként is sikeres volt, majd később az USA legnagyobb vállalatai és vezető külföldi cégek tanácsadójaként tevékenykedett.


Az ajánlott könyvem 366 napra szóló inspiráló és motiváló gondolatokat tartalmaz Drucker életművéből. Sűrítve tartalmazza azokat a vezetői gondolatokat, melyek még most is nagy hatással lehetnek ránk. Tekintve azonban, hogy a könyvei, ajánlásai más társadalmi és gazdasági közegben keletkeztek néhányuk számunkra nehezebben érthető.


A kötet egy-egy nagyobb témakört felölelve a napi olvasmányok után lehetőséget ad feladatok, jegyzetek megfogalmazásához.

Drucker gondolati és világlátása hatékony segédeszköz lehet minden vezető számára.


Ausztriában rendszerese tartanak Drucker rendezvényeket életműve továbbviteleként. Én is most kedvet szerettem volna ébreszteni Drucker menedzsment világához.


Ajánlom mindazok számára akik hasznos tippeket, tanácsokat szeretnének kapni és talán alkalmazni vezetői munkájuk során.


bottom of page