top of page

Job Profiler

2022.március

Nagyon sokszor a szakemberek kiválasztása során szubjektív érzésekre és meglátásokra szorítkozunk. A pozíció megbeszélése is a HR szakemberrel vagy a közvetlen vezetővel történik,de nem látjuk világosan hogy a többiek, akikkel majd a kiválasztott szakember naponta találkozni,dolgozni,együttműködni fog ,mit gondolnak a pozícióról,annak kompetencia és személyiség elvárásairól,hogy sikeres legyen.

Mielőtt hozzáfognánk a jelöltek értékeléséhez a kiválasztás vagy a fejlesztés kapcsán, fontos, hogy teljes körűen és sok szempontot figyelembe véve megállapítsuk, milyen elvárásoknak (kompetencia,személyiség) kell megfelelnie a pozíció betöltőjének. Ebben segítségre lehetnek olyan kulcsemberek, akik ismerik a betölteni kívánt munkakört és hatékonyan hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyszerű online rendszerünkön keresztül azonosítsák a szükséges elvárásokat.

Gyors és átfogó kérdőívünk,melyben 22-26 személyiség jegyet vizsgálunk,biztosítja az objektivitást az elvárások meghatározásának folyamatában azáltal, hogy több szakértő – vezető és munkatárs – is kitöltheti a szervezeten belül, mindezt online módon. Minden kitöltőt arra kérünk, hogy az elvárások tekintetében értékeljenek egy bizonyos szerepet, funkciót vagy munkakört.

A kitöltéshez minimum öt személy részvétele szükséges és mindössze 10-15 percet vesz igénybe.

A színes pie chart, amit a kérdőív kitöltése kapcsán kaptunk a pozíció személyiség és kompetencia elvárásairól.

Zöld: célzott érték,elvárt szint

Sárga: határérték,melyet az interjú során alaposabban kell körüljárni

Piros: az elvárt szinten kívűli, a profil ezen területét gondosan,nagy részletességgel kell megvizsgálni az interjú során
A kiválasztott jelölt által kitöltött munkahelyi viselkedést feltáró kérdőív (PAPI3, erről egy másik blogban részletesen) eredményei az előzetesen a Job Profiler által meghatározott követelményprofilnak megfelelően kerülnek feltüntetésre, mely alapján könnyedén meghatározható, hogy a jelölt megfelel-e a vele szemben támasztott elvárásoknak.


A Job Profiler eszköz használata számos előnnyel jár mind a szervezet, mind az értékeltek számára. A folyamat objektív és igazságos, mely hozzájárul ahhoz, hogy a jelöltek számára pozitív élmény legyen a kiválasztási folyamatban való részvétel. A rövid és hatékony kérdőív eredménye egy vizuális szemléltetőkkel gazdagított jelentés a követelményprofilról, mely felhívja a figyelmet az erősségekre és kockázatokra, megkönnyítve ezzel a vállalat számára a döntését, akár kiválasztásról, akár fejlesztésről legyen szó.

A Job Profiler és PAPI3 kérdőíveket a Talogy (korábban Cubiks-PSI) licensz partnereként használjuk.


Comments


bottom of page