top of page

SZOLGÁLTATÁSAINK

KERESÉS, KIVÁLASZTÁS

EXECUTIVE SEARCH

A munka világában egyre jobban érvényesül a Globalizáció. Ezzel egy időben  megjelenik már a megfelelő kompetenciákkal rendelkező szakemberek hiány is.

Ez komoly kihívást jelent!

 

A jelöltek  megtalálásához tehát kulcsfontosságúvá vált a gyors és minőségi toborzás-kiválasztás. Előtérbe került az  elvárás, hogy az új munkatársak ne csak a saját munkájuk eredményére koncentráljanak, hanem egy új minőségi szemlélet jegyében járuljanak hozzá a vállalati kultúrához és eredményekhez. Ezért a keresési és kiválasztási  munkánkban már olyan innovatív  és egyedi nemzetközi módszerekkel dolgozunk, melyek ezt a kiválasztást a leghatékonyabban segítik és megkülönböztetnek bennünket a versenytársainktól.

TALENT MANAGEMENT
kereses folyamata.JPG

A folyamat alatti boxokban azok az egyéb tevékenységek találhatók, amelyek megkülönböztetnek bennünket a versenytársainktól (Unique Selling Points).

TALENT MANAGEMENT

Egy mai szervezet számára már nem az alapanyagok vagy az információs technológia jelentik a versenyelőnyt, hanem a szellemi erőforrásokkal, az innovációs és kreatív szellemi termékekkel való megfelelő gazdálkodás. Ha az Ön vállalatának sikerét is a munkatársai határozzák meg, akkor fontos, hogy erről beszéljünk!​

Karrier Partner Program
  • Talent Management megoldásaink
    A megfelelö kompetenciákkal rendelkező szakemberek megtalálásán túl egyre nagyobb jelentősége van, hogy a szakemberek hogy illeszkednek a rendszerbe és milyen hatékonyan tudják a megszerzett tudásukat, tapasztalataikat átadni és a szervezetben hasznosítani. Forrás: Harvard Business Review Ezért a fő tevékenységünk 4 fő területre koncentrál: Kompetencia menedzsment Kiválasztás Fejlesztés és megtartás Tehetséggondozás

TEHETSÉGGONDOZÁS: KARRIER PARTNER PROGRAM

„Veled is megtörténhet…”

Csend van, kora reggel. Az ébresztő hangja élesen riaszt, indul a nap.
Indul a nap?


De hiszen már hónapokkal ezelőtt tudta, hogy egyszer ennek vége. Nincs tovább. Jóval ezelőtt tervezte a New Yorki iroda átvételét, főnöke bíztatta, de nem lett belőle semmi. Azután látta a félrecsúszott tekinteteket és a buta kérdéseket, mit fogsz most csinálni?
Erre bizony nem gondolt, mert életét és vérét… Igaz folyamatosan gyűjtötte az ötleteit egy mappában.
Most talán itt a lehetőség a folytatásra, de meg tudom csinálni, mihez értek a nagyvállalati vezetésen kívül?
Elővett egy tiszta lapot és le szerette volna írni, hogy mihez ért, mik a fő kompetenciái, de nem ment az írás. Egy nap után is csak néhány általános dolgot vetett a papírra. Jó lett volna egy önismereti tréning. Talán még nem késő.


Emlékezett még George Bernard Shaw híres mondására:
„Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourselfSzabad fordításban talán,
”Az élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad, hanem hogy létrehozd önmagad”.
Megcsörrent a telefon és egy ismert vezető hívta ebédelni. Nem beszéltek a miértekről, csak a hogyanról és ez remek ötleteket adott.
Visszatért.
Tele volt energiával. Hát van élet az „imádott” cégen kívül is. Eddig erre nem is gondolt hiszen 7/24-ben dolgozott és minden a cég körül forgott.
Kellett volna egy saját KARRIER tervet készítenie, csupa nagy betűvel és nem olyat amit a nagyhatalmú főnöke várt tőle, hanem olyat ami neki is jó.
Itt a lehetőség. 


Elővett egy lapot és írni kezdett, az újrakezdés 10 parancsolatát:
1. Hidd el, egyszer Veled is meg fog történni! Ettől ne félj, ne rettegj, vedd az élet természetes részének.
2. Tudatosítsd magadban: van élet ezután is, csak másféle, de nem feltétlenül rosszabb, csak más!
3. Legyen élő telefonkönyved azokról, akikre úgy gondolod, hogy számíthatsz!  A titkárnőd, asszisztensed ezt mindig tartsa karban, hátha kell!
4. Ne csodálkozz azon, ha a végén csak magadra számíthatsz, ezért legyen egy coach, egy pszichológus, vagy HR-es vagy fejvadász barát,a ki ezt a keserű pirulát segít feldolgozni.
5. Legyenek élő fejvadász kapcsolataid, akik először megtanítanak arra, hogy az önéletrajzod hogyan kell átírni!
6. Gondolkozz azon előre, ha váltanod kell, mit szeretnél igazán csinálni!
7. Adj időt magadnak arra, hogy fel tudd dolgozni a történteket! Ezért ne rohanj az álláskereséssel, az biztosan hosszú idő!
8. Ha eltelik néhány hónap és még mindig semmi, állj be tanítani/ vagy karitatív, egyesületi munkát végezni/ vagy baráti céghez ingyen dolgozni, csak ne sajnáld és sajnáltasd magad, mert egyre mélyebbre csúszol ettől!
9. Ne csak a munkában, külsőleg is újulj meg! Fogyj le, menj el fodrászhoz, sportolj, azt lássák rajtad, hogy képes vagy változni és a változást magadban menedzselni!
10. És ne felejtsd el, ugyanazon a lépcsőn mész fel és jössz le, tehát a kollégáiddal olyan viszonyt építs addig is, hogy jó szívvel gondoljanak Rád és Te is rájuk. Ez sok erőt adhat.

Csend van, kora reggel és indul a nap!

/Baracskai Ferenc/

.................................................................................................................................................................................................................. 

Karrier Partner Programot azért dolgoztuk ki, hogy segítsünk Önnek megérteni személyes kompetenciáit, melyek a jelen és jövőbeni életvitelét és személyes elképzeléseit befolyásolhatják.

 

A “Karrier Partner” szolgáltatás egy exkluzív, személyes és személyre szabott támogató program azok számára, akik új munkalehetőséget keresnek akár a hazai, akár a nemzetközi munkaerőpiacon. 

Az elmúlt években tapasztalható munkaerő piaci helyzet és a pályázók változó elvárásai kapcsán kezdtünk el foglalkozni azzal, hogy tudásunkat és lehetőségeinket kihasználva, hogyan tudjuk a partnereink esélyeit növelni a munkaerőpiacon.

  • Talent Management megoldásaink
    A megfelelö kompetenciákkal rendelkező szakemberek megtalálásán túl egyre nagyobb jelentősége van, hogy a szakemberek hogy illeszkednek a rendszerbe és milyen hatékonyan tudják a megszerzett tudásukat, tapasztalataikat átadni és a szervezetben hasznosítani. Forrás: Harvard Business Review Ezért a fő tevékenységünk 4 fő területre koncentrál: Kompetencia menedzsment Kiválasztás Fejlesztés és megtartás Tehetséggondozás
bottom of page